Informatie voor de zorgverlener

Verwijs uw patiënten naar Kijksluiter

Kijksluiter is bedoeld om thuis in alle rust te bekijken, eventueel samen met een familielid of mantelzorger. Als zorgverlener kunt u uw patiënten naar Kijksluiter verwijzen via een website, mobiele app of per e-mail. Kijksluiter is beschikbaar voor meer dan 95% van alle nieuw voorgeschreven geneesmiddelen in de eerstelijns zorg, en zo’n 80% van alle in Nederland beschikbare geneesmiddelen.

Persoonlijke en geneesmiddelspecifieke verwijzing is essentieel voor optimaal gebruik van Kijksluiter. Indien per e-mail naar een specifieke Kijksluiter verwezen wordt, wordt in ruim 70-80% van de gevallen de video ook daadwerkelijk bekeken.

Bekijk hier de verschillende mogelijkheden!

Zilveren Kruis stimuleert de inzet van Kijksluiter!

De grootste zorgverzekeraar van Nederland, Zilveren Kruis Zorgverzekeringen, heeft besloten de ontsluiting van Kijksluiter door de apotheek te stimuleren via haar kwaliteitsbeleid.

Apotheken die voldoen aan de voorwaarden van de Kijksluiter Module (Module D) van het kwaliteitsbeleid voor 2019 ontvangen een opslag op het basistarief voor de terhandstelling. De deadline voor aanmelding voor de kwaliteitsmodule is inmiddels verstreken. Ongeveer 80% van de apotheken heeft zich aangemeld.

De Kijksluiter module betreft een inspanningsverplichting om Kijksluiter maximaal te ontsluiten via de daarvoor beschikbare kanalen, bij voorkeur via een rechtstreekse digitale verwijzing naar de juiste Kijksluiter in (a) de Kijksluiter app, (b) een andere app waar de apotheek gebruik van maakt, of (c) een beveiligde e-mail met een link naar een specifieke video binnen de webapplicatie van Kijksluiter.

De apotheek wordt op basis van de opslag van Zilveren Kruis in dien mate gecompenseerd dat de apotheek alle patiënten, onafhankelijk van hun zorgverzekeraar, Kijksluiter kan aanbieden. Ook wordt de apotheek via de opslag gecompenseerd voor de inspanningen die de apotheek moet doen.

Algemene Voorwaarden - Privacy statement

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!